dinsdag 10 december 2013

Kerstkaart of kerstkadootje Engeltje

Het is weer de tijd van het jaar om kerstkaarten te sturen, maar ikzelf vind de standaard kaarten niet speciaal genoeg om aan mijn vrienden en familie te sturen. Dus ieder jaar maak ik een heel klein kerstkadootje dat precies in een envelop past.
Eigenlijk kies in ieder jaar voor een engeltje, deze brengen geluk en liefde, precies datgene wat iedereen aan het begin van het nieuwe jaar kan gebruiken.
Voorgaande jaren heb ik al vele engeltjes gehaakt, gezaagd, genaaid en altijd wordt het een decoratie voor in de boom.
Voor dit jaar heb ik wederom iets bedacht wat voldoet aan de eisen "engeltje" en "boomdecoratie". Het is een klein hangertje geworden van kralen in de vorm van een engeltje. In bling-bling en parel kleur.

Om het engeltje goed te kunnen versturen heb ik van karton met kerstprint een klein doosje gemaakt. 

Benodigdheden engeltje:
Druppelkraal 
8 kleine kraaltjes
Ronde kraal
Platte kraal
Heel dun ijzerdraad
Sateprikker
touw/lint

Benodigdheden doosje:
Karton (voor 1 doosje heb je 1xA5 nodig)
Doorzichtige folie (bloemenfolie of iets steviger folie speciaal voor vensters in doosjes)
Dubbelzijdige tape en/of lijm
Sticker om het doosje dicht te plakken, ik heb zelf stickers gemaakt de beschrijving kun je hier vinden.

Het engeltje maakt je als volgt:
Doe de druppel aan 25 cm ijzerdraad en vouw deze dubbel draai het ijzerdraad 1 keer om de kraal vast te zetten en buig dan 1 uiteinde naar links en 1 uiteinde naar rechts. Doe aan de linker uiteinde 4 kraaltjes en steek dan het ijzerdraadje terug door de eerste kraal en trek stevig aan, zo krijg je een vleugeltje. Doe hetzelfde aan de rechterkant. Buig de draadjes weer naar het midden en doe de ronde en de platte kraal erop. Om er een mooi oogje aan te maken buig je de draadjes een paar keer rond een sateprikker. het resterende draad afknippen en er een mooi touwtje of lintje aanmaken (als je ook het doosje maakt wacht dan met knopen van het lintje/touwtje)

Het doosje maak je als volgt:

Snij een rechthoekje uit het karton van ongeveer 7.5 cm bij 3.5 cm en snij 2 kleine inkepingen op 1 en 1.5 cm van de bovenkant. Door deze inkepingen duw je de uiteinden van het touw/lint  zodat het engeltje netjes op zijn plek blijft. vervolgens kun je een knoopje maken. 

Snij het doosje uit het karton, plak het raampje erin, plak de zijkanten dicht. Doe het engeltje erin en vouw het doosje dicht en plak er een sticker op zodat deze niet weer opengaat. 

En klaar!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten