donderdag 28 november 2013

Jacobsladder adventkadootje 11

Ik zit nu  toch al een paar dagen tussen de kartonnetjes en papier. Dus nog maar een knutseltje van papier. Een jacobsladder.
De jacobsladder ziet er heel ingewikkeld uit, maar eigenlijk is het heel simpel om te maken als je eenmaal weet hoe het moet. 

Benodigdheden:
Karton
bedrukt papier
Lint
Lijm

Snij het karton in 12 vierkante stukjes ik heb 5 bij 5 cm genomen. Deze stukjes kun je aan 1 kant versieren met mooi bedrukt papier. 
Dan  leg je 1 vierkantje met de mooie kant op tafel. Daarop lijm je de lintjes vast, 2 met het lint rechts uitstekend en 1 met het lint links uitstekend. zie tekening hieronder.
Op het 1e kartonnetje lijm je een ander kartonnetje met de mooie kant naar boven. Dan vouw je de lintjes naar de andere kant (over het 2e kartonnetje heen). Bovenop deze lintjes leg je weer een nieuw kartonnetje met de mooie kant naar beneden. Dan vouw je de lintjes er weer overheen en lijm ze vast op het kartonnetje. Daarop weer een nieuw kartonnetje, en blijf doorgaan tot er nog 1 los kartonnetje over is. 
Je knipt nu de lintjes af en plakt het laatste kartonnetje erop. 

Mocht je er nou toch niet helemaal uitkomen op youtube kun je een heleboel filmpjes vinden met uitleg over het in elkaar zetten van een jacobsladder. 

En klaar!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten